Image

Börsbolags-vd hoppar av

KARRIäR Anders Nylander har efter åtta år som vd för Atrium Ljungberg valt att lämna sin befattning på egen begäran. Han sitter kvar på vd-posten fram till dess att en efterträdare har rekryterats. Inför stämman avser de två huvudägarna föreslå att Anders Nylander tar plats i Atrium Ljungbergs styrelse.
Publicerad den 30 November 2010

Sökandet efter en ny vd har inletts och väntas vara klart senast i samband med årsstämman 2011.

- Anders har betytt mycket för Atrium Ljungberg, inte minst efter fusionen mellan Ljungberggruppen och Atrium. Samtidigt förstår jag att Anders vill ha tid för andra saker i livet efter en lång tid i bolaget. Med den omfattande kompetens och erfarenhet som Anders innehar är vi glada att han är beredd att ställa upp som styrelseledamot, säger Laszlo Kriss, styrelseordförande i Atrium Ljungberg.

- Atrium Ljungberg är framgångsrikt och har en stark marknadsposition. Vi har en mycket kompetent organisation, en intressant projektportfölj och nära kundrelationer. Jag ser det som ett lämpligt tillfälle att lämna över till nya krafter. Jag har arbetat sammanlagt 23 år i bolaget och någon gång måste man byta perspektiv, säger Anders Nylander.

- Atrium Ljungberg är verkligen en del av min själ och bolaget kommer alltid att ligga nära mitt hjärta. Att huvudägarna avser föreslå att jag tar plats i styrelsen för bolaget ser jag därför mycket positivt på och jag hoppas kunna få bidra i denna roll framöver, avslutar Anders Nylander.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige