Image
Boprisförväntningar på ny rekordlåg nivå.
Boprisförväntningar på ny rekordlåg nivå. Bild: Istock

Boprisförväntningar på ny rekordlåg nivå

Bostäder Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet fortsätter att sjunka i augusti, till en ny rekordlåg nivå. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som tagit del av Hemnets köparbarometer.
Publicerad den 4 Augusti 2022

– Prisförväntningarna sjunker till en rekordlåg nivå, även om nedgången inte är lika stor som de senaste månaderna. Detta är förstås mot bakgrund av att Riksbanken höjt räntan, senast i slutet av juni, och att det talas om fortsatta räntehöjningar och extramöten. Dessutom har prisutvecklingen också varit ovanligt svag i juli och det är sannolikt allt fler som märker att det är en trögare marknad, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Direkt.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 12 procent med stigande priser de närmaste sex månaderna, jämfört med 15 procent förra månaden. Samtidigt tror 62 procent på sjunkande priser, jämfört med 61 procent föregående månad.

Nettotalet, skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande priser, sjunker därmed till nya lägstanivån -50 procent i augusti jämfört med -46 procent i juli.

– Det är uppenbart att det finns övervägande tro på att bostadspriserna ska fortsätta ned, säger Erik Holmberg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige