Image
Boklok lanserar en ny generation flerfamiljshus.
Boklok lanserar en ny generation flerfamiljshus. Bild: Sandellsandberg

Boklok och Sandellsandberg lanserar flerfamiljshus

Bygg/Arkitektur Boklok lanserar en ny generation flerfamiljshus. Den välkända arkitekten Thomas Sandell och byrån sandellsandberg har tagit fram en ny gestaltning som andas nytänkande och samtidigt tradition.
Publicerad den 27 Januari 2021

– Målet med de nya husen är att kombinera attraktiv design, hållbarhet och kvalitet till ett pris som så många som möjligt har råd med. Vi vill helt enkelt göra god arkitektur tillgänglig för de många människorna, säger Niclas Bagler, chef för Boklok Sverige.

Kärnan i utformningen är det skandinaviska formspråket med harmoniska former och god funktion. Varje liten enskild detalj har fått lika stor omtanke och arkitekturen präglas av omsorgsfulla möten mellan olika material. Eftersom Boklok bygger i trä från svenska skogar var det naturligt att hämta inspiration från det svenska landskapet i valet av material och färger. Dessa kan kombineras för att passa in i olika situationer och omgivningar.

– Det har varit väldigt roligt och utmanande att arbeta med utformningen. Jag delar verkligen viljan att göra god arkitektur tillgänglig för fler. Utgångspunkten har varit att skapa hus som är hållbara över tid. Både när det gäller arkitekturen och materialen. Arkitekturen ska andas humanism och en dos glädje. Husen ska direkt ge en känsla av att här vill jag bo, säger Thomas Sandell.

Första husen med den nya utformningen ska byggas i Färjestaden, på Öland. Boklok ska bygga 32 lägenheter fördelade i fyra hus med en kringbyggd gårdsmiljö som inspireras av det öländska landskapet i färg och form.

Kort om Bokloks nya flerfamiljshus:
Lägenheter i 1-4 rum och kök
Från 31-85 kvm
Kök och fast inredning från Ikea.
Byggs i BoKloks fabrik i Gullringen utanför Vimmerby.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY