Image

Boklok inleder samarbete med Thomas Sandell

Bolag Boklok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell – en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter och formgivare – från Sandellsandberg arkitekter. Samarbetet med Boklok kommer att fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.
Publicerad den 10 Mars 2020
Thomas Sandell. Bild: Boklok
Thomas Sandell.

Uppdraget för Thomas Sandell hos Boklok handlar till stor del om att skapa ett baserbjudande med en genomtänkt och tilltalande exteriör design, som dessutom kan bidra till att öka hållbarheten i projekten genom smarta val och uppdaterade material.
– Vi gör många uppskattade projekt här på Boklok, men nu behöver vi stärka och kvalitetssäkra vårt utbud ännu mer. Det handlar om att med små medel göra stor skillnad ur ett estetiskt perspektiv och då i första hand gällande exteriören på våra hus – samtidigt som vi har ett stort hållbarhetsfokus. Där tror vi att Thomas Sandell kommer att vara en stor tillgång, säger Jan Egerstedt, produktutvecklingschef Boklok.

Ikea och Skanska, de två företagen bakom Boklok, har båda tydligt hållbarhetsfokus och tuffa klimatmål, vilket gjort att Boklok antagit mål om att vara klimatneutrala 2035. Effekterna av den förflyttning som därmed behöver göras på en förhållandevis kort tid skapar både utmaningar och möjligheter i Boklok – framförallt inom just produktutvecklingen av själva bostäderna.
– Jag ser det här som ett designsamarbete. Boklok är välproducerade hem och alla delar finns på plats. Det som behövs är att se över sammansättningen av komponenterna för att få en ännu bättre helhet. Egentligen rör det sig om detaljer såsom hur husen landar på tomten, loftgångarnas utformning, komplementbyggnader och utomhusmiljöer. Genom att förfina designen kan vi skapa en produkt som når hela vägen in i mål, säger Thomas Sandell.

Samarbetet med Thomas Sandell blir en del i arbetet med att höja designnivån och med omsorg utforma detaljlösningar för kommande produkter. Samtidigt säkerställs en hög grad av funktionalitet ur ett fabriks– och montageperspektiv och bättre materialval som bidrar till lägre klimatpåverkan.
– Thomas Sandell har ett tydligt formspråk och är framträdande inom sitt skrå. Vi tror väldigt mycket på detta samarbete och är övertygade om att detta är rätt sätt att ta vårt utbud av hem till en ny nivå. Vi kommer att vidareutveckla våra bostäder till ett ännu mer hållbart och prisvärt erbjudande, säger Marcus Hedman, chef Produkt, Boklok.

Thomas Sandell har arbetat med både arkitektur, formgivning och design. Han är känd för en bredare massa genom sitt arbete med Stockholmsbörsen, inredningen till Moderna museet i Stockholm och bostadsområdet Gåshaga brygga på Lidingö i Stockholm. Även möbeldesign för bland annat italienska Cappellini och delar av den populära PS–serien för IKEA, står på Thomas Sandells CV.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY