Image
Josefin Bergholtz.
Josefin Bergholtz. Bild: Brunswick

Bohild förvärvar portfölj med samhällsfastigheter i Helsingborg

Transaktioner Bohild Fastigheter har förvärvat tre samhällsfastigheter med total uthyrningsbar area om cirka 12 500 kvadratmeter i Helsingborg. Förvärvet är Bohilds andra förvärv i Helsingborg och ett betydande komplement till Bohilds befintliga portfölj dominerad av bostadsfastigheter.
Publicerad den 4 Juli 2022
Annons
Image

Portföljen består av två skolfastigheter i centrala Helsingborg och en vårdcentral i Berga industriområde. Merparten av hyresintäkterna kommer från långa avtal med välkända privata aktörer och Helsingborgs stad. Fastigheterna erbjuder goda förutsättningar för att uppnå avsevärda koldioxidbesparingar genom energiförbättrande åtgärder i linje med Bohilds övergripande strategi. Portföljen har förvärvats av en privat säljare och tillträddes 1 juli 2022.

Förvärvet innebär att andelen samhällsfastigheter i Bohilds fastighetsbestånd stiger till cirka 30 procent, medan den resterande andelen utgörs av bostadsfastigheter. Bohild har i dag ett totalt fastighetsbestånd om cirka 1,8 miljarder kronor baserat på avtalade förvärv.
– Helsingborg är en av landets snabbast växande städer och vi ser fastigheterna som ett starkt komplement till Bohilds befintliga portfölj. Vi ser fram emot att utveckla fastigheterna vidare i synnerhet med fokus på att få ner deras koldioxidavtryck, säger Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate och vd för Bohild.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige