Image
Julas fastighetsbolag köper Spjutet 6 i Hässleholm. Ambitionen är att öppna en Julabutik under 2020.
Julas fastighetsbolag köper Spjutet 6 i Hässleholm. Ambitionen är att öppna en Julabutik under 2020. Bild: Jula

Blank köper för Jula-etablering i Hässleholm

Transaktioner Jula Holding-koncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter AB har köpt fastigheten "Spjutet 6" i Hässleholm. Syftet med förvärvet är att etablera Jula på orten under 2020.
Publicerad den 16 April 2019

– Vi har tittat på Hässleholm med omnejd under lång tid. Med den här fastigheten såg vi en bra möjlighet och det känns mycket bra att få till denna affär för Julakedjan och fastighetsbolaget. Det är ett bra område med handel och föreningsliv, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holding-koncernen.

– Detta är ett strategiskt förvärv i norra Skåne, som stärker vår position i den delen av landet. Ambitionen är att utveckla handeln i området ytterligare, säger Joachim Frykberg, vd för Jula.

Fastigheten i Hässleholm är en handelsfastighet på cirka 10 000 kvadratmeter som i dag bland annat rymmer Coop och Rusta. Säljare är CF Hässleholm AB.

– Coop kommer att vara kvar, men i ett nytt utvecklat koncept. Vi vet sedan tidigare att dagligvaruhandel tillsammans med ett Julavaruhus skapar mycket bra förutsättningar att utveckla handeln ytterligare. Fastigheten är fullt uthyrd, säger Johan Carlberg, vd för G&K Blanks Fastigheter AB.

Planeringen och projekteringen för den nya fastigheten är i full gång.

– Fastigheten kommer att byggas om och anpassas för nya och befintliga verksamheter. Vi ser mycket stora möjligheter i detta. Här finns definitivt möjligheter att göra något riktigt bra, säger Johan Carlberg.

I dag äger G&K Blanks Fastigheter lokaler med en sammanlagd yta på cirka 234 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige