Image

Birsta City nyinvigs efter två års ombyggnad

EVENT Just nu nyinvigs Birsta City i Sundsvall, och under dagen uppträder Babsan, Charlotte Perelli och Patrik Isaksson. Ombyggnaden har tagit två år och köpcentret är, med sina 95 butiker fördelade över 40 000 kvadratmeter, Norrlands största.
Publicerad den 27 Mars 2008

Birsta City har genomgått en totalrenovering och omvandlingen från 36 till 95 butiker möjliggör bredare utbud och plats för fler starka varumärken.

Det övre planet på Birsta City fokuserar huvudsakligen på mode medan det undre är vikt för heminredning, hälsa, teknik och sport. Storsatsningen innebär att Birsta City vänder sig till alla åldrar och plånböcker.

Tillsammans med grannen Ikea bildas Norrlands nya handelscentra. Fastighetsägaren Ikano har investerat 300 miljoner kronor i omvandlingen av Birsta City.

- Vi är oerhört stolta över Birsta City. Det är ett bra exempel på de synergier man kan uppnå, när vi tillsammans med starka varumärken i rätt mix kan skapa attraktiva köpcentra. Resultatet är Norrlands största köpcentrum, något som inte bara kommer att stärka Sundsvall utan hela regionen, säger Jan Kristensson, vice vd på Ikano Fastighets AB.




Dagens invigningsprogram:

10: Birsta City invigs med bandklippning. De tusen första besökarna får 250 000 kronor shopping att dela på.
10-12: Babsan minglar på röda mattan.
13: Charlotte Perelli uppträder och signerar singeln Hero, som hon vann melodifestivalen med.
17: Patrik Isaksson uppträder och signerar skivor.
18: Alexander Schöld uppträder och signerar skivor.

I morgon uppträder Linda Bengtzing, på lördag är det modeshow med Josefin Crafoord och på söndag får alla träffa Byggare Bob!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige