Image
Byggnadsfirman Otto Magnusson, med Dan Magnusson som vd, bildar ett nytt bolag tillsammans med Dan Olofssons Danir.
Byggnadsfirman Otto Magnusson, med Dan Magnusson som vd, bildar ett nytt bolag tillsammans med Dan Olofssons Danir. Bild: Otto Magnusson/Danir

Bildar parkeringsbolag med Dan Olofsson

Bolag Byggnadsfirman Otto Magnusson och IT-miljardären Dan Olofssons Danir AB bildar ett gemensamt bolag, Hub Park AB. Syftet är att bygga framtidens parkeringshus, först i Skåne och sedan i resten av Sverige.
Publicerad den 7 Mars 2019

– Otto Magnusson och Danir har lång erfarenhet av att bygga och konstruera parkeringshus samt att utveckla tekniska lösningar för dess brukare av parkeringstjänster. Detta är därför en naturlig fortsättning på samarbetet mellan ägarfamiljerna Olofsson och Magnusson, säger Otto Magnussons vd Dan Magnusson.

Tomas Strandberg, mångårig vd för Malmö Stads parkeringsbolag Parkering Malmö, blir vd för Hub Park AB. Målet för bolaget är tydligt.

– Vi strävar efter att bli en attraktiv partner för kommuner och andra markexploatörer som önskar långsiktigt hållbara och bra lösningar för parkering och mobilitet, säger Tomas Strandberg.

– Tomas är en av de mest meriterade inom svensk parkeringsverksamhet. Vi är oerhört glada att han är med oss i denna satsning på att bygga framtidens parkeringslösningar, säger Dan Magnusson.

Hub Park AB:s första projekt är ett parkeringshus i Malmös expansiva stadsdel Hyllie, med byggstart till sommaren i år. Parkeringshusen kommer att vara huben i samhället där du parkera din bil, cykel, scooter och laddar den.

– Du hämtar också din e-handelsprodukt i vårt utlämningsrum och du kan enkelt hyra ett elfordon. De nya parkeringshusen gör det möjligt att ställa om när behovet av parkeringar minskar, säger Dan Magnusson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige