Image
Carola Lavén.
Carola Lavén. Bild: Besqab

Besqab utvecklar småhusområde utanför Uppsala

Transaktioner Besqab har i en bolagsaffär förvärvat cirka 40 småhusbyggrätter i Fullerö hage strax norr om Uppsala. Säljare är Mecon Bostad. Detaljplanen har vunnit laga kraft och Besqab tillträder marken under andra kvartalet 2021.
Publicerad den 26 April 2021

Fullerö Hage ligger strax norr om Uppsala och har utvecklats till ett helt nytt bostadsområde med varierad bebyggelse i en attraktiv naturmiljö för främst barnfamiljer. Området inbjuder till friluftsliv med stort utbud av sport och kultur där även skola, sporthall, restauranger och service planeras. Kommunikationsmöjligheter med buss och tåg finns och cykelbanor till både Storvreta och till Uppsala.

– Efterfrågan på småhus är stor och då är det extra roligt att vara en del av utvecklingen av Fullerö hage, säger Carola Lavén, vd på Besqab. På den här natursköna platsen finns stora möjligheter att utveckla en attraktiv boendemiljö för barnfamiljer som underlättar en hållbar och hälsosam livsstil.

– Området är planlagt och till viss del redan utbyggt, säger Lotta Niland, chef för Projektutveckling Bostad på Besqab. Nu börjar vårt arbete att tillsammans med våra arkitekter utveckla detta trivsamma bostadsområde med ytterligare småhus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige