Image
Besqab produktionsstartar på Norrberget i Vaxholm.
Besqab produktionsstartar på Norrberget i Vaxholm. Bild: Besqab

Besqab produktionsstartar på Norrberget i Vaxholm

Bygg/Arkitektur Besqab produktionstartar den första etappen av det nya bostadsområdet Norrberget i Vaxholm. Den första etappen utgörs av kvarteren Skutan och Eken med totalt 58 nya bostadsrättslägenheter och stadsradhus. Norrberget blir en naturlig förlängning av stadskärnan längs Hamngatan och omfattar totalt cirka 250 bostäder. Projektet redovisas som produktionsstartat under fjärde kvartalet 2021.
Publicerad den 17 December 2021

Norrberget i Vaxholm har ett högt läge med utsikt mot Vaxholmsfjärden och blir en attraktiv plats att bo och vistas på. Bostäderna har tagits emot mycket väl av marknaden och den första etappen har en bokningsgrad om drygt 90 procent.

– När vi på Besqab utvecklar nya hållbara boendemiljöer har vi fokus på människors hälsa och rörelse i vardagen, säger Carola Lavén, vd på Besqab. Här på Norrberget kommer dessa kvaliteter verkligen att kunna uppfyllas, med luftiga ljusa bostäder, närhet till natur och hav, innergårdar som uppmuntrar till lek och att kunna gå eller cykla till skolan, jobbet och till kollektivtrafik.

– När vi planerar bebyggelsen på Norrberget utgår vi från de värden som finns i Vaxholms äldre stadskärna, naturen, havet och i närområdet. Det innebär att husen kommer att få träfasader och bebyggelsen i området kommer vara låg med naturliga kulörer som smälter in i miljön, säger Lotta Niland, chef Projektutveckling Bostad på Besqab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige