Image
Besqab har fått två nya markanvisningar i Järfälla.
Besqab har fått två nya markanvisningar i Järfälla. Bild: Sweco Architects

Besqab får två nya markanvisningar i Järfälla

Bolag Besqab har tecknat avtal för två nya markanvisningar om totalt cirka 120 bostadsbyggrätter i Järfälla. Drygt 50 byggrätter avser småhus i Viksjö och cirka 70 byggrätter avser lägenheter i gamla Barkarby Centrum.
Publicerad den 5 Juni 2020

– Besqab utvecklar bostäder för människor i alla åldrar och i Järfälla kommer vi nu att kunna erbjuda både välplanerade lägenheter i optimala kollektivtrafiklägen till unga förstagångsköpare och moderna småhus i trivsam villabebyggelse till barnfamiljer. Med dessa två markanvisningar fortsätter Besqab att utöka sin byggrättsportfölj med nya fina projekt, säger Besqabs vd Carola Lavén.

I Barkarby är Besqab med och planerar ett nytt kvarter i området mellan gamla Barkarby Centrum och pendeltågsstationen. I planen för området ingår totalt cirka 500 bostäder, förskola och olika former av centrumverksamheter. Besqabs projekt kommer innehålla cirka 70 bostadsrättslägenheter samt en mindre lokal i korsningen Helikoptervägen/Jaktvägen. Detaljplanen är påbörjad och beräknas gå ut på samråd i september. Produktionsstart för Besqab sker preliminärt 2025.

I Viksjö, i det natursköna och barnvänliga Hummelmoraområdet, ska Besqab utveckla småhusbebyggelse med fokus på trivsamma bostäder med hög kvalitet och god hållbarhet. Detaljplanearbetet beräknas påbörjas inom kort. Besqab planerar att uppföra drygt 50 småhus med preliminär produktionsstart 2023.

Båda markanvisningarna har Besqab vunnit i markanvisningstävlingar där kommunen bedömt förslagens gestaltning, bostadsbebyggelsens kvalitet och anpassning till platsen, energianvändning samt pris.

– Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet av Järfälla kommun att utveckla två attraktiva områden i kommunen, säger Carola Lavén. Det är första gången Besqab utvecklar bostäder i Järfälla och vi ser markanvisningarna som ett kvitto på att vi är en samhällsbyggare med kompetens att skapa bostäder anpassade till omgivningen. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med kommunen i arbetet med att ta fram detaljplaner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige