Image
Norrberget i Vaxholm.
Norrberget i Vaxholm. Bild: Besqab.

Besqab bygger 240 bostäder i Vaxholm

Bolag I ett högt läge vid det tidigare skolområdet på Norrberget med utsikt över Vaxholmsfjärden planeras den nya stadsdelen omfattande cirka 240 bostäder samt en strandnära promenad, förskola, särskilt boende för äldre och verksamhetslokaler.
Publicerad den 27 Juni 2020

Detaljplanen för Norrberget i Vaxholm har vunnit laga kraft efter att Mark- och miljööverdomstolen har avslagit samtliga överklaganden. Besqab vann 2017 Vaxholms stads markansvisningstävling om byggnation av en ny stadsdel i ett attraktivt läge på Norrberget i centrala Vaxholm.

I ett högt läge vid det tidigare skolområdet på Norrberget med utsikt över Vaxholmsfjärden planeras den nya stadsdelen omfattande cirka 240 bostäder samt en strandnära promenad, förskola, särskilt boende för äldre och verksamhetslokaler. Området innehåller en varierad bebyggelse med flerbostadshus och radhus samt mötesplatser och grönskande öppningar mellan gårdarna.

– Vi har utgått från att det ska vara en varierad bebyggelse för att passa människor i olika faser av livet. En modern arkitektur med respekt och anpassning för den befintliga miljön. Vi har planerat för småskaliga kvarter med vidsträckt utsikt mot Vaxholmsfjärden, säger Lotta Niland, regionchef på Besqab, enligt ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att domslutet meddelats och att miljöaspekterna är ordentligt utredda, säger Besqabs vd Carola Lavén.
– Bostadsområdet kommer att bli väldigt fint och är utvecklat med omtanke om miljö och människors hälsa. Vi känner av ett stort intresse för projektet och planerar för en säljstart i höst med ambitionen att produktionsstarta så snart som möjligt.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige