Image
Barings köper i Örebro.
Barings köper i Örebro. Bild: Atrium Ljungberg

Barings köper logistik i Örebro

Transaktioner Bariings köper logistik i Örebro av ett JV mellan Kvalitena och Ragde Eiendom.
Publicerad den 22 December 2020
Annons
Image

Den 18 378 kvadratmeter stor fastigheten är belägen i Pilängen i Örebro och är fullt uthyrd – med ett tioårigt avtal – till Onninen, som ägs av finländska K-Group.
– Genom den här transaktionen har vi säkrat en högkvalitativ logistikanläggning med ett långt hyresavtal med en investment grade-hyresgäst i en av Nordens mest eftertraktade logistikhubbar. Utöver den stabila inkomst den här tillgången ger finns även möjligheter att utveckla ytterligare logistikytor på en marknad där det råder obalans mellan tillgång och efterfrågan, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på Barings.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige