Image
Barbro Jansson Stridlund.
Barbro Jansson Stridlund. Bild: Grant Thornton

Barbro Jansson Stridlund väljer Grant Thornton – lockas av kulturen

Karriär Grant Thornton har rekryterat Barbro Jansson Stridlund, välkänd skatteexpert inom fastighetsbranschen. Stridlund har över 20 års erfarenhet av branschen och väljer att ansluta till Grant Thorntons växande skatteavdelning då hon lockas av företagskulturen.
Publicerad den 12 November 2019

Barbro Jansson Stridlund har närmare 30 års erfarenhet från skatteområdet, varav hon varit särskilt inriktad mot bygg- och fastighet i 20 år. Hon kommer närmast från byggbolaget NCC och rollen som skattechef. Hon har tidigare varit ansvarig för fastighetsgruppen inom skatt på KPMG och på EY. Stridlund har också många års erfarenhet från Skatteverket.

- Jag ser fram emot att börja på Grant Thornton och bidra till att branschgruppen för Fastigheter och Bygg växer, ett arbete vi ska göra tillsammans inom alla affärsområden. Just för rådgivningen inom skatt ser jag att Grant Thornton, inte minst ur oberoendeperspektivet, är ett bra alternativ för de större bolagen som av tradition har revisionen hos BIG4. Det jag tänker börja med är att skapa ett internt nätverk så att jag lär känna alla som jobbar med dessa frågor. Min uppfattning är att det är en inkluderade företagskultur, vilken jag ser fram emot att bli en del av, säger Barbro Jansson Stridlund.

Skatt är ett av Grant Thorntons fyra affärsområden och efterfrågan på rådgivning växer stadigt. Bolaget har sedan flera år många stora kunder inom bygg och fastighet och branschsatsningen inom just fastighetssegmentet växer. Med Barbro Jansson Stridlunds erfarenhet hoppas man kunna växa ytterligare.

- Det är otroligt roligt att få hälsa Barbro välkommen till oss! Jag är övertygad om att hon kommer komplettera och utveckla vår branschgrupp och vårt skatteerbjudande på ett värdefullt sätt. Kunderna inom det här segmentet efterfrågar mer och mer kvalificerad skatterådgivning för att hålla jämna steg med marknaden och de regelförändringar som påverkar deras bolag. Barbro med sin mångåriga erfarenhet kommer att tillföra värde till såväl kunder som medarbetare, säger Pia Hedberg, skattechef på Grant Thornton.

Barbro Jansson Stridlund börjar sin nya roll i januari 2020.

Ämnen

Grant Thornton på Branschguiden

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag med över 1250 medarbetare på 24 orter runt om i Sverige. Grant Thornton är medlem i det internationella nätverket Grant Thornton International Ltd, som har fler än 47 000 medarbetare och finns i över 133 länder.
Grant Thornton erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning och är stolta över att över att vi har tilldelats utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare 2017.
I branschgruppen Real Estate and Construction (”Fastighetsgruppen”) har Grant Thornton samlat sin speci...

Läs mer om Grant Thornton på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige