Image
Balder köper bland annat Tingstadsvassen 3:8 av Platzer.
Balder köper bland annat Tingstadsvassen 3:8 av Platzer. Bild: Platzer

Balder köper mer på Backaplan

Transaktioner Balder köper två handelsfastigheter på Backaplan, Göteborg, för 368 miljoner kronor.
Publicerad den 19 September 2019

Backaplan är ett kommande stadsutvecklingsprojekt där arbetet med en ny detaljplan innehållande bostäder, handel och kontor pågår. På de aktuella fastigheterna – handelsfastigheterna Tingstadsvassen 3:8 och Tingstadsvassen 4:3 – planeras i den kommande detaljplanen omfattande inslag av bostäder.

Fastigheterna är idag fullt uthyrda.

– Utvecklingen av Backaplan, från en handelsplats med stora asfalterade ytor till en tätbebyggd stadsmiljö, är tillsammans med utvecklingen av Frihamnen, viktiga pusselbitar när Göteborgs centrum växer på norra sidan av älven. Vi vill inte äga handelsfastigheter som kommer att rivas till förmån för bostadsutveckling, men vi bidrar gärna i utvecklingen av Backaplan och Frihamnen när det gäller den kommersiella delen. Försäljningen av de båda handelsfastigheterna skapar bättre förutsättningar för Balder att ta ett helhetsgrepp om den nya detaljplanen för Backaplan, säger Platzers vd P-G Persson.

Utvecklingen av Backaplan beräknas stå klar 2030. Här kommer 10 000 människor bo, lika många arbeta och många fler besöka för handel och kultur.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige