Image

Balder köper i Stockholm för 815 miljoner

Transaktioner Balder köper tre fastigheter med en total yta om 19 300 kvadratmeter i Stockholm. Säljare är Fabege och den totala volymen i affären uppgår till 815 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2013
Murmästaren 7.jpg Bild: Fabege
Murmästaren 7.jpg Fiskaren större 3. Bild: Fabege
Fiskaren större 3. Skeppshandeln 1. Bild: Fabege
Skeppshandeln 1. Erik Selin. Bild: Emma Granberg
Erik Selin. Klaus Hansen Vikström. Bild: Peter Knutson
Klaus Hansen Vikström.

Fastigheterna är Skeppshandeln 1 i Hammarby Sjöstad, Murmästaren 7 på Kungsholmen och Fiskaren Större 3 på Södermalm. Försäljningarna sker i bolag.

Projektfastigheten Skeppshandeln 1 är i princip fullt uthyrd och säljs under pågående produktion som Fabege kommer att slutföra. Skeppshandeln 1 omfattar cirka 13 700 kvadratmeter uthyrbar area fördelat på hotell, butiker och kontor samt därutöver ett garage. Projektet beräknas färdigställt för inflyttning under andra kvartalet 2014.
Murmästaren 7 är belägen på Kungsholmen. Fastigheten omfattar cirka 3 000 kvadratmeter kontor och butiker.

Fiskaren Större 3 är belägen på Södermalm och omfattar cirka 2 600 kvadratmeter varav drygt hälften avser bostäder och resterande yta fördelas på kontor och butiker.

Styrelsen för Balder har med stöd av bemyndigande från årsstämman beslutat att delfinansiera förvärvet med en riktad nyemission av 500 000 preferensaktier till en teckningskurs om 321 kronor per preferensaktie, vilket motsvarar den volymviktade genomsnittliga stängningskursen för Balders preferensaktie på Nasdaq OMX Stockholm de tre senaste handelsdagarna avrundat nedåt till närmaste heltal.

Swedbank har varit rådgivare i samband med nyemissionen.

- Vi välkomnar dessa fina centrala hus som Fabege har förvaltat väl med namnkunniga hyresgäster som H&M, Ica och Profil Hotels till Balder, säger vd Erik Selin.

Försäljningen ger Fabege ett resultat före skatt om 15 miljoner kronor och efter skatt om 54 miljoner kronor som kommer att redovisas under andra kvartalet 2013.

– Fastigheterna har stora inslag av hotell, butiker och bostäder vilket ligger utanför Fabeges kärnverksamhet. Genom affären koncentreras Fabeges fastighetsportfölj ytterligare mot strategin att äga och utveckla kontorsfastigheter i samlade bestånd. Avyttringen är ett naturligt led i Fabeges fortsatta fokusering. Vi är glada att köparen är en professionell och kunnig fastighetsägare som kommer att ta väl hand om ”våra” hyresgäster, kommenterar Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef hos Fabege.

Catella var Fabeges rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige