Image
Bild: Midroc

Balder köper för 400 miljoner i Öresund

Transaktioner Balder köper en bostadsfastighet i Örestad Syd i Köpenhamn. Dessutom köper man ett hotell i Lund. Den totala investeringen uppgår till 400 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Februari 2012
Park Inn i Lund. Bild: Midroc. Bild: Midroc
Park Inn i Lund. Bild: Midroc.

Säljare av bostadsfastigheten, om 6 830 kvadratmeter fördelat på 75 ägarlägenheter, i Örestad Syd i Köpenhamn är Själsö Gruppen. Fastigheten var färdigställd 2009 och är fullt uthyrd och kommer att tillträdas i slutet av första kvartalet. Köpeskillingen uppgår till 175 miljoner kronor.

Balder har även träffat avtal med Midroc om förvärv av ett hotell i Lund som är under uppförande. Hotellet omfattar 9 300 kvadratmeter och kommer att drivas under varumärket Park Inn by Radisson och beräknas tillträdas i början av 2014. Fastigheten kommer att uppföras med miljövänliga material för att uppfylla kraven för Green Building.
- Det är positivt att ha fått till dessa affärer som passar långsiktigt bra in i Balders fastighetsportfölj i den intressanta Öresundsregionen, säger Balders vd Erik Selin.

Köpeskillingen för hotellet, som får 192 rum, restaurang och konferens för 150 personer, uppgår till 225 miljoner kronor.

NCC är utsedd som byggentreprenör av hotellet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige