Image

Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.
Publicerad den 26 Juni 2018

Den 7 juni godkände Kommunfullmäktige detaljplanen för området och byggstart för det nya hotellet beräknas ske i februari 2019. Den 33 våningar höga byggnaden kommer att rymma 453 hotellrum varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och hamninloppet.

– Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst för att ta första spadtaget, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Den befintliga byggnaden kommer att byggas ihop med en ny huskropp. För samtliga parter i projektet har det varit viktigt att behålla den klassiska biografsalongen Draken men att kombinera stilen från 50-talet med nutiden.
– Folkets Hus i Göteborg är ett centrum för möten, nöjen och kultur. Nu tar vi nästa steg för att skapa ett fullvärdigt mötes- och nöjeskultur med hjälp av Balder och Nordic Choice, säger Lina Lindqvist, VD för Folkets Hus.

Det nya hotellet är resultatet av att parterna Balder, Nordic Choice Hotels och Folkets Hus Göteborg har en gemensam vilja och ambition att bevara Draken men utveckla fastigheten och tillföra mer mötes- och logikapacitet till Göteborg.
– Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus och Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin VD i Balder.

Balder äger idag totalt 48 hotellfastigheter, varav två hotell under uppförande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige