Image
Bild: CBRE

Axfast köper handelsfastighet i Göteborg

Transaktioner Axfast har köpt fastigheten Tingstadsvassen 3:8 på Backaplan i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till knappt 200 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2012
Annons
Image
Tingstadsvassen 3:8 på Backaplan i Göteborg. Bild: CBRE. Bild: CBRE
Tingstadsvassen 3:8 på Backaplan i Göteborg. Bild: CBRE. Ulf Brandes. Bild: CBRE. Bild: CBRE
Ulf Brandes. Bild: CBRE.

Säljare är Backaplan Irish Investment Holdings, som är en del av en irländsk fond vilken har ägt fastigheten sedan 2006. Affären blev klar den sista december 2011.

Byggnaden har en uthyrbar yta om 4 800 kvadratmeter och hyresgäster är bland andra Intersport, Chilli, Burger King, Kicks, Apoteket och Dressmann. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige bedömer den till knappt 200 miljoner kronor.

CBRE var säljarens rådgivare.

- Det är trevligt att kunna göra affärer i den här storleksordningen trots att det just nu är ett tufft klimat med finansieringsproblem och liknande. Det gäller att hitta rätt parter i affären och det känner vi att vi gjort här. Allmänt kan man säga att det rullar på rätt så bra nu, vi har till exempel tillträde på en affär i Halmstad nu på måndag, säger Ulf Brandes på CBRE Capital Markets i Göteborg till Fastighetssverige.

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige