Image
Berga Flexhus.
Berga Flexhus. Bild: Wihlborgs

Automationspartner ny hyresgäst i Wihlborgs flexhus i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tioårigt avtal med medtechföretaget Automationspartner om totalt 2 200 kvadratmeter i Berga Flexhus (Huggjärnet 13). Tillträdet äger rum den 1 oktober 2023. Idag tas det första spadtaget för byggnaden.
Publicerad den 14 Juni 2022
Annons
Image

Berga Flexhus på Kastellgatan i Helsingborg består av två moderna kontors- och lagerbyggnader i vilka kontor och kombineras effektivt med utrymme för lager och lättare industri beroende på behov. Helsingborgsbaserade Automationspartner är en av Skandinaviens ledande leverantörer av automationsutrustning till medicin- och läkemedelsföretag. I Berga Flexhus kommer företaget att hyra cirka 1 200 kvadratmeter för produktion och 1 000 kvadratmeter kontor.
– Vår flytt av verksamheten till Berga ligger i linje med våra fortsatta tillväxtplaner för Automationspartner. Moderna ändamålsenliga lokaler samt närhet till goda kommunikationer är viktigt framöver för att attrahera duktiga medarbetare. Vi kommer även uppnå skalfördelar genom effektiva flöden i monteringen av våra medtechmaskiner, säger Henrik Rosengren, vd för Automationspartner.
– I Berga Flexhus tillmötesgår vi det stora behovet av moderna verksamhetslokaler med möjlighet att kombinera kontor med lager eller produktionsutrymmen i olika storlekar. Flexibelt för att kunna passa många utan stora anpassningar. Det är inte en slump att denna satsning görs på Berga, Helsingborgs största och mest attraktiva industriområde, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige