Image

Attefall till Northern Horizon-fonds investeringskommitté

Bolag Förre bostadsministern Stefan Attefall tar plats i investeringskommittén för Northern Horizons vårdboendefond.
Publicerad den 10 Januari 2018
Stefan Attefall. Bild: attefallshus.se
Stefan Attefall.

Under Q4 2017 köpte Northern Horizons tredje fond, Nordic Aged Care Fund nio äldreboenden i Sverige och Finland, de svenska framför allt i Stockholms- och Göteborgsregionerna.

Värdet på de inköpta fastigheterna ligger på cirka 100 miljoner euro, motsvarande nästan en miljard kronor. Fonden har totalt genomfört förvärv för cirka 248 miljoner euro, motsvarande drygt 2,4 miljarder kronor.

Förre bostadsministern Stefan Attefall – som för övrigt kommer till Lokalmarknadsdagen i Göteborg på tisdag – har tagit plats i fondens investeringskommitté.

- Vi har en stark pipeline av affärer i Norden, inte minst Sverige, och vi är nöjda över att Stefan ansluter och ytterligare stärker vårt team, säger Andreas Michelsson, portföljförvaltare på Northern Horizon.

Stefan Attefall:
- Jag ser fram emot att stödja Northern Horizon i att bygga upp deras vårdboendefond i Norden. Det finns ett stort behov av högkvalitativa äldre- och vårdboenden i Norden, säger Stefan Attefall.

Attefall har även rådgivningsuppdrag för bland andra Veidekke och Heimstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY