Image

Attefall till Northern Horizon-fonds investeringskommitté

Bolag Förre bostadsministern Stefan Attefall tar plats i investeringskommittén för Northern Horizons vårdboendefond.
Publicerad den 10 Januari 2018
Stefan Attefall. Bild: attefallshus.se
Stefan Attefall.

Under Q4 2017 köpte Northern Horizons tredje fond, Nordic Aged Care Fund nio äldreboenden i Sverige och Finland, de svenska framför allt i Stockholms- och Göteborgsregionerna.

Värdet på de inköpta fastigheterna ligger på cirka 100 miljoner euro, motsvarande nästan en miljard kronor. Fonden har totalt genomfört förvärv för cirka 248 miljoner euro, motsvarande drygt 2,4 miljarder kronor.

Förre bostadsministern Stefan Attefall – som för övrigt kommer till Lokalmarknadsdagen i Göteborg på tisdag – har tagit plats i fondens investeringskommitté.

- Vi har en stark pipeline av affärer i Norden, inte minst Sverige, och vi är nöjda över att Stefan ansluter och ytterligare stärker vårt team, säger Andreas Michelsson, portföljförvaltare på Northern Horizon.

Stefan Attefall:
- Jag ser fram emot att stödja Northern Horizon i att bygga upp deras vårdboendefond i Norden. Det finns ett stort behov av högkvalitativa äldre- och vårdboenden i Norden, säger Stefan Attefall.

Attefall har även rådgivningsuppdrag för bland andra Veidekke och Heimstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige