Image

Atrium Ljungberg upptaxeras med 326 miljoner

Juridik Atrium Ljungberg har förlorat ett skatteärende i Förvaltningsrätten. Bolaget upptaxeras nu med 326,7 miljoner kronor, vilket innebär ett skattekrav om 91,5 miljoner kronor exklusive ränta.
Publicerad den 14 Juni 2011

Ett bolag inom koncernen upptaxeras nu med stöd av skatteflyktslagen. Ärendet gäller en fastighetstransaktion via kommanditbolag, som genomfördes 2004.

Atrium Ljungberg har inte reserverat några pengar för detta i bolagets räkenskaper, utan betraktar det tills vidare som en eventualförpliktelse.

Atrium Ljungbergs uppfattning är att bolaget följt de lagar och den praxis som fanns vid tidpunkten för transaktionen. Bolaget menar att skatteflyktslagen inte är tillämpbar och kommer att överklaga Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten samt begära anstånd med betalning av skatten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige