Image

Atrium Ljungberg upptaxeras med 326 miljoner

Juridik Atrium Ljungberg har förlorat ett skatteärende i Förvaltningsrätten. Bolaget upptaxeras nu med 326,7 miljoner kronor, vilket innebär ett skattekrav om 91,5 miljoner kronor exklusive ränta.
Publicerad den 14 Juni 2011

Ett bolag inom koncernen upptaxeras nu med stöd av skatteflyktslagen. Ärendet gäller en fastighetstransaktion via kommanditbolag, som genomfördes 2004.

Atrium Ljungberg har inte reserverat några pengar för detta i bolagets räkenskaper, utan betraktar det tills vidare som en eventualförpliktelse.

Atrium Ljungbergs uppfattning är att bolaget följt de lagar och den praxis som fanns vid tidpunkten för transaktionen. Bolaget menar att skatteflyktslagen inte är tillämpbar och kommer att överklaga Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten samt begära anstånd med betalning av skatten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige