Image
Bastard Burgers blir ett av flera nya tillskott hos Atrium Ljungberg i Sickla.
Bastard Burgers blir ett av flera nya tillskott hos Atrium Ljungberg i Sickla. Bild: Atrium Ljungberg/Walk the Room

Atrium Ljungberg tecknar flera nya hyresavtal i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med flera nya aktörer i Sickla. Streetfoodkedjan Bastard Burgers och familjeföretaget Bönor och Blad är två av de som väljer Sickla för sina nya etableringar. Även HTH Kök kommer att öppna butik med showroom i den snabbt växande stadsdelen.
Publicerad den 23 September 2020

Bastard Burgers grundandes 2016 och har med sina prisbelönta hamburgare och ett stort veganskt utbud expanderat kraftigt trots tuffa tider. Streetfoodkedjan med rötter i Norrland har idag ett 30-tal restauranger över hela landet och i november slår de upp sina dörrar i Sickla.
– Sickla är en spännande plats med stora framtidsplaner. Det här vill vi vara en del av. Vi ser fram emot att få öppna och hoppas bli ett starkt tillskott till restaurangutbudet i Sickla, säger Björn Havden, etableringschef på Bastard Burgers.

I slutet av oktober öppnar även Bönor & Blad i Sickla, en omtyckt specialistbutik med ett brett utbud av te, kaffe och kvalitetschoklad. Det väletablerade familjeföretaget växer och butiken i Sickla blir deras åttonde.
– Bastard Burgers och Bönor & Blad är två jättefina koncept som är perfekta komplement till Sicklas övriga erbjudande inom mat och dryck. Vi är också glada att en aktör som HTH Kök väljer att satsa i Sickla. Stadsdelen växer snabbt med både nya bostäder och arbetsplatser och etableringar av dessa slag ser vi som ett bevis på platsens potential och framtida utveckling, säger Charlotta Gustafson, Head of leasing på Atrium Ljungberg.

Avtalet med HTH Kök tecknades innan sommaren och i början av nästa år öppnar de upp sin butik med tillhörande showroom och köksrådgivning. HTH Kök blir ett komplement till befintliga köksaktörer i Sickla som Ballingslöv, Marbodal och Puustelli och flera andra. Tillsammans skapar de en tydlig destination för köksköpare i södra Stockholm. De nya hyresavtalen omfattar sammanlagt 600 kvadratmeter och är så kallade gröna hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige