Image
Palmfelt center 200
Palmfelt center 200

Atrium Ljungberg tecknar avtal om miljardförvärv i Slakthusområdet

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att förvärva tomträtten Palmfelt Center, Kylhuset 28, i Slakthusområdet i Stockholm. Tomträtten om drygt 30 500 kvadratmeter uthyrbar yta kommer att förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde baserat på en uppdaterad marknadsvärdering per årsskiftet som preliminärt fastställts till 1 560 miljoner kronor.
Publicerad den 4 November 2021

Palmfelt Center uppfördes i slutet av 1980-talet för Bankgirot. Byggnaden rymmer cirka 26 000 kvadratmeter för kontor och 5 000 kvadratmeter för datahallar och lager. Bland nuvarande hyresgäster finns bland andra Försäkringskassan, Bostadsförmedlingen och Stockholms Stads Parkering. Tomträtten har en uthyrningsgrad om 87 procent och ett hyresvärde om cirka 100 miljoner kronor. Palmfelt Center är belägen i den norra delen av Slakthusområdet, i direkt anslutning till den nya uppgången för tunnelbanan som för närvarande byggs genom området.

2018 tecknade Atrium Ljungberg en avsiktsförklaring med Stockholms stad om att både förvärva befintliga fastigheter samt teckna avtal om markanvisningar i Slakthusområdet. Förvärvet av Palmfelt Center är en del av överenskommelsen som tecknades 2018.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär och baseras på ett underliggande fastighetsvärde som ska fastställas genom en uppdaterad marknadsvärdering vid årsskiftet, som preliminärt fastställts till 1 560 miljoner kronor. Förvärvet är villkorat av laga kraft vunnet beslut i kommunfullmäktige som bedöms fattas i januari 2022. Säljare är St Eriks Markutveckling och tillträde beräknas ske under kvartal 2 2022.
– Palmfelt Center har ett starkt diftnetto och ett attraktivt läge i anslutning till våra befintliga fastigheter och projekt i Slakthusområdet och utgör ett utmärkt komplement till vår satsning i ett av Stockholms bästa kontorslägen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige