Image

Atrium Ljungberg planerar nytt i Sickla

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg planerar två nya kontorshus om 26 000 kvadratmeter utmed Sicklavägen i Nacka. I dag startar samrådet för den nya detaljplanen.
Publicerad den 12 December 2013
Två nya kontorshus planeras utmed Sicklavägen. Bild: Scheiwiller Svensson
Två nya kontorshus planeras utmed Sicklavägen.

– Kontorshusen på Uddvägen är ett viktigt steg för att uppnå en tät och blandad stad på västra Sicklaön. Det är ett bra läge för attraktiva arbetsplatser med goda kommunikationer som Saltsjöbanan, bussar, den kommande Tvärbanan och på lite längre sikt även tunnelbana, säger Cathrin Bergenstråhle, miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande i Nacka.

Bebyggelsen är tänkt att bestå av två byggnader som omfattar cirka 26 000 kvadratmeter med vardera sex våningar som tillsammans bildar ett nytt kvarter. Kontoren planeras med flexibel planlösning och det kan bli 900-1200 ny arbetsplatser beroende på hur kontoren utformas. Materialen domineras av tegel och glas och en fönstersättning i varierande storlek och höjd för att ge fasaderna ett spännande uttryck.

– Den nya bebyggelsen ingår i en sammanhängande stadsdel kring Fanny udde och ska skapa en välkomnande entré till Nacka samtidigt som gränsen till Stockholm blir mer flytande, säger Christina Gerremo, kommunens projektledare.

- Idag är området dåligt utnyttjat och saknar stadskvaliteter. Detaljplanen ger förutsättningar att skapa bebyggelse med öppna, ljusa och välkomnande fasader och med verksamheter som attraherar folk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige