Image

Atrium Ljungberg överträffar ny prognos

Bolag I rapporten för 2011 års tredje kvartal höjdes Atrium Ljungbergs resultatprognos före värdeförändringar och skatt till 640 miljoner kronor för 2012. Också den nya prognosen överträffades – resultatet blev 694,4 miljoner kronor (668,6).
Publicerad den 20 Februari 2012
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg.

Orealiserade värdeförändringar uppgick till 528,3 miljoner kronor (525,1).

Resultat efter skatt landade på 904,5 mkr (915,5) vilket motsvarar 6,95 kronor per aktie (7,03).

För fjärde kvartalet redovisas ett resultat före värdeförändringar på 158,9 miljoner kronor (154,6).

Utdelningen höjs till 2,60 kronor per aktie (2,40).

- Jag är mycket nöjd med det vi har åstadkommit under 2011 och att vi kan redovisa ännu ett år med ökat resultat. Vi har överträffat våra egna förväntningar och den prognos som vi lämnade i oktober. Justerat för fastighetsförsäljningar och engångsersättningar ökar vi driftnettot för 2011 med elva procent. Starkt bidragande till det goda resultatet är våra färdigställda projekt. Nu har vi den största pågående projektvolymen någonsin på cirka 3,5 miljarder kronor och det kommer medföra fortsatt goda driftnettotillskott för 2012 och framåt, säger vd Ingalill Berglund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige