Image

Atrium Ljungberg köper i Hagastaden

Transaktioner Atrium Ljungberg köper loss resterande 50 procent av fastigheten Blästern 6 i Hagastaden från Humlegården för 342 miljoner kronor. Duon köpte fastigheten av Alecta 2008 för 614,8 miljoner kronor.
Publicerad den 30 December 2011
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg.

Kontorsfastigheten Blästern 6 ligger på Norra Stationsgatan där den nya Hagastaden växer fram.

Fastigheten omfattar totalt cirka 31 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav cirka 6 500 kvadratmeter garage. Fastigheten är uthyrd till cirka 80 procent.

Atrium Ljungberg har haft förvaltningsansvaret för fastigheten som man har samägt med Humlegården.

Atrium Ljungberg äger sedan tidigare fastigheten Blästern 11 och tillsammans med Länsförsäkringar Liv fastigheten Blästern 13 i samma kvarter som den nu förvärvade fastigheten.

- Det är mycket glädjande att vi har gjort den här viktiga affären på en av de starkaste tillväxtmarknaderna i Stockholm. Vi vill fortsätta växa inom kontorsfastigheter i Stockholm och det här förvärvet är strategiskt helt rätt för oss. Det ger oss också möjligheter att i än större utsträckning vara delaktiga i den spännande utveckling som sker i området, säger Ingalill Berglund, vd för Atrium Ljungberg.

- Samägandet med Atrium Ljungberg har varit tilltalande men det är rätt tid för oss att överlämna det framtida ägaransvaret till Atrium Ljungberg, varvid vi kan koncentrera oss på andra investeringar som har högre prioritet för oss, säger Per-Arne Rudbert, för på Humlegården Fastigheter.

Glimstedt har varit legal rådgivare till Humlegården i transaktionen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige