Image
Sjömansinstitutet.
Sjömansinstitutet. Bild: JLL

Atrium Ljungberg hyr ut i Sjömansinstitutet

Uthyrning Tech-bolaget Subtonomy flyttar in hos Atrium Ljungberg i Sjömansinstitutet på Södermalm i Stockholm.
Publicerad den 24 Februari 2021
Annons
Image

Subtonomy är den ledande leverantören för att kvalitetssäkra telekommunikationsservice i Norden. Med deras AI-baserade mjukvaruplattform automatiseras och tillgängliggörs data till mobiloperatörers kundservice och support. Företaget, som utvecklas kraftigt, har vuxit ur sina nuvarande lokaler i Gamla stan.
– Vi är i ett starkt utvecklingsskede och var ute efter lokaler som kan öka vår kreativitet och effektivitet, säger Andreas Jörbeck, vd på Subtonomy. I Sjömansinstitutet får vi ett våningsplan för oss själva med flexibla utrymmen för personal, utbildningar och kundevent. Bra kontor på rätt ställe är viktigt för att attrahera och behålla personal och etablera starkare kundrelationer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna vid Slussen med ett stort fokus på att höja platsens utveckling och attraktivitet. Anrika Sjömansinstitutet och Glashuset erbjuder redan idag lokaler med Stockholms bästa utsikt, medan Katarinahuset totalrenoveras och beräknas vara färdigt 2023. Slussens kommunikationsnav utvecklas och blir smidigare. Gående och cyklister får mer plats och Slussen blir en attraktiv mötesplats med nya torg och närhet till vattnet när trafiken flyttas under mark.
– Det är lätt att se att Slussen kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva platser med läget vid vattnet, utsikten och de fantastiska kommunikationerna. Vi är glada över att inleda relationen med Subtonomy och även över att TT, Wingårdhs och Affingo valt att förlänga sina hyresavtal med Atrium Ljungberg i Slussen, säger Kristina Örvill, som är fastighetschef för Atrium Ljungberg i Slussen.

Hyresavtalet med Subtonomy är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY