Image

Atrium Ljungberg hyr ut i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat kontrakt med det globala hälso- och sjukvårdsföretaget MSD om 2 000 kvadratmeter i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan i Hagastaden.
Publicerad den 1 September 2014
Atrium Ljungbergs fastigheter Blästern 6, Blästern, 11 och Blästern 13. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungbergs fastigheter Blästern 6, Blästern, 11 och Blästern 13.

Efter nästan 25 år i Sollentuna flyttar MSD till Hagastaden för att bli en del av den storsatsning som nu görs inom life science.

Genom flytten blir MSD först bland de globala läkemedelsföretagen med att etablera hela sin svenska verksamhet, med cirka 170 medarbetare, i Hagastaden. Inflyttning sker 1 mars 2015. Ombud för MSD har varit JLL.

- MSD är helt rätt typ av aktör för Hagastaden och etableringen är väldigt positiv för bilden av området och dess innehåll med fokus på hälsa och life science. Vi är mycket stolta och glada att MSD väljer att flytta till oss, säger Micael Averborg, chef för affärsområdet Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

- För MSD i Sverige är det viktigt att vara med i utvecklingen av det nya klustret så tidigt som möjligt och därigenom få tillgång till den dynamik och kompetens som nu samlas på ett geografiskt begränsat område, säger Jacob Tellgren, vd för MSD i Sverige.
Företagets nya lokaler utformas som ett aktivitetsbaserat kontor som bjuder in till samarbete.

- Det är uppenbart att samarbete blir allt viktigare och därför ska allt vi gör som företag, vår forskning och alla våra aktiviteter, genomsyras av att vi bjuder in till samarbete, fortsätter Jacob Tellgren.

- Att MSD flyttar till Stockholm Life i Hagastaden är en viktig bekräftelse på att det är en dynamisk och kreativ miljö som skapas kring Nya Karolinska Solna, Karolinska Institutet och Sci Life Lab, säger Ylva Williams, vd för Stockholm Science City.
Atrium Ljungberg är en betydande aktör i Hagastaden där man äger och förvaltar fastigheterna Blästern 6, Blästern 11, Blästern 13 och Härden 14 om totalt drygt 86 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Fastigheterna är äldre industrifastigheter från 1930-talet som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler med bevarad industriprägel. Atrium Ljungberg har ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvm invid Solnavägen som man tilldelades under 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige