Image

Atrium Ljungberg höjer vinstprognosen

Bolag Atrium Ljungberg höjer sin resultatprognos för 2015 till 940 miljoner kronor före värdeförändringar och skatt. Prognosen låg tidigare på 920 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juli 2015
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund.

Nettoomsättningen för det första halvåret ökade till 1 187 miljoner kronor (1 131) varav hyresintäkter ökade till 1 037 miljoner kronor (981).

Uthyrningsgraden ökade till 94 procent (93 vid årsskiftet), inklusive projektfastigheter.

Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen ökade till 701,4 miljoner kronor (656,8), vilket motsvarar en överskottsgrad om 68 procent (67). Ökningen i driftöverskottet är i huvudsak hänförlig till färdigställda projekt och fastighetsförvärv.

Resultat före värdeförändringar ökade till 461,1 miljoner kronor (424,2).

Orealiserade värdeförändringar fastigheter ökade till 1 184,4 miljoner kronor (426,1) främst på grund av marknadens lägre avkastningskrav samt högre hyresnivåer till följd av omförhandlingar och nyuthyrningar. Orealiserade värdeförändringar derivat uppgick till 204,6 miljoner kronor (-454,5) då marknadsräntorna på längre löptider stigit.
Periodens resultat uppgick till 1 443,9 miljoner kronor (311,0), vilket motsvarar 10,84 kronor per aktie (2,38). Ökningen förklaras i huvudsak av ökade fastighetsvärden, orealiserade värdeförändringar på derivat samt ett ökat driftöverskott på grund av färdigställda projekt och fastighetsförvärv.

Investeringar i egna fastigheter uppgick till 313 miljoner kronor (345).

- Det är glädjande att kunna summera ett mycket starkt första halvår. Driftöverskottet ökade med sju procent och resultat före värdeförändringar och skatt med nio procent. Vi har haft en hög aktivitet i vår verksamhet som resulterat i ökad nettouthyrning och skapat ytterligare projektmöjligheter för framtiden, säger vd Ingalill Berglund.

- Jag är också mycket nöjd med att vi har genomfört vårt första förvärv i Göteborg. Här, i stadsdelen Lindholmen, har vi funnit exakt det vi letat efter, en plattform kring vilken vi kan bygga både en lokal organisation och en fortsatt expansion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige