Image
Atrium Ljungberg för diskussioner om att sälja cityfastigheten Skotten 6 i Stockholm.
Atrium Ljungberg för diskussioner om att sälja cityfastigheten Skotten 6 i Stockholm. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg försöker sälja Skotten 6 i city

Transaktioner Med anledning av marknadsrykten avseende en försäljning av fastigheten Skotten 6 i Stockholm city bekräftar Atrium Ljungberg att bolaget för diskussioner med en potentiell köpare av den aktuella fastigheten.
Publicerad den 5 December 2022

Diskussionerna befinner sig i ett initialt skede och det är i nuläget inte möjligt att bedöma om diskussionerna kommer att leda till en försäljning av fastigheten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ytterligare information kommer att lämnas om och när det bedöms lämpligt, skriver bolaget vidare.

Skotten 6 ligger på Drottninggatan mitt i centrala Stockholm och är en av två fastigheter på gatan som Atrium Ljungberg äger, den andra är Adam & Eva 17. Drottninggatan är en av Sveriges mest välkända och trafikerade gågator med ett flöde om mer än 20 miljoner människor per år.

Skotten 6 består av sex kontorsvåningar med butiker och service i bottenvåningarna, bland annat Weekday, Lager 157 och nyöppnade Hemtex. Byggnaden kallas "Bohagshuset" och var en del av det anrika Pub-varuhuset vid Hötorget.

Atrium Ljungberg har ägt Skotten 6 i nio år och fastigheten har ett taxeringsvärde på drygt 1,1 miljarder kronor, den taxerade arean är 13 412 kvadratmeter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige