Image

Atrium Ljungberg får hållbarhetspris

Event Atrium Ljungberg vinner pris för sitt arbete med hållbarhet i stadsdelen Gränbystaden i Uppsala. Priset delades ut av organisationen Sweden Green Building Council under galan Sweden Green Building Council Awards på tisdagskvällen.
Publicerad den 19 Oktober 2016

– Vi är glada och stolta över att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas så här. Vi har arbetat systematiskt i många år med miljöfrågor men framför allt med hållbarhetsfrågor ur ett socialt perspektiv. Så det är extra kul att vi får pris för vårt arbete med social hållbarhet, säger Emma Henriksson, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

Organisationen Sweden Green Building Council, som arbetar för ett hållbart samhällsbyggande, belönar varje år aktörer inom hållbarhetsarbete. Atrium Ljungberg får utmärkelsen i kategorin årets Breeam-projekt. Utmärkelsen ska belöna det bästa projekt under det gångna året som certifierats enligt Breeam-metoden för att utvärdera hållbarhet inom fastigheter. Atrium Ljungberg får priset för sitt arbete med att certifiera en ny byggnad i området Gränbystaden, i Uppsala.

I motiveringen betonas att Atrium Ljungbergs Breeam-projekt är det första som målinriktat arbetat med att integrera en byggnad i sitt närområde genom att utöka sociala funktioner, anlägga nya lek- och mötesplatser samt att förbättra kollektivtrafiken.   

– Vi vill utveckla Gränbystaden från att vara ett traditionellt köpcentrum till att inrymma en mångfald av stadskvaliteter – och därigenom skapa mer värde för besökarna och kommunen. Det innebär nya bostäder men också nya mötesplatser som exempelvis restauranger och lekplatser, säger Michael Neumann, projektledare på Atrium Ljungberg för Gränbystaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY