Image
Atrium Ljungberg, med vd Annica Ånäs, byggstartar nya Nobelberget i Sickla.
Atrium Ljungberg, med vd Annica Ånäs, byggstartar nya Nobelberget i Sickla. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg byggstartar ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg startar nu byggnationen av det första bostadskvarteret, Formalinfabriken och förskolan Panncentralen, på Nobelberget i Sickla. Här växer en ny stadsdel fram med 500 bostäder, kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser.
Publicerad den 30 April 2019

Det första kvarteret omfattar 68 lägenheter och inflyttning sker under hösten 2020.

I lördags firades startskottet för Nobelberget.

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kreativa kontor, restaurang och café och blir en mötesplats där de första kontorshyresgästerna flyttar in redan till sommaren 2019. Panncentralen, med sin höga skorsten, kommer att bevaras och blir i augusti 2020 en förskola i lekfull miljö. Det planerade Sicklastråket kommer att binda ihop Nobelberget med såväl Hammarby Sjöstad som Sickla.

– Jag är väldigt glad över att vi nu startar byggnationen av det nya bostadskvarteret på Nobelberget. Det är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

– Det är glädjande att så många kom för att fira startskottet för Nobelberget och att intresset är stort för vårt nya bostadskvarter. Vi vill att det framtida Nobelberget ska präglas av kreativa verksamheter och en stark gemenskap, i linje med den kultur som blomstrat på platsen de senaste åren, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef Bostad, Atrium Ljungberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY