Image
Bild: Istock

Arwidsro köper E-center i Löddeköpinge

Transaktioner Arwidsro förvärvar E-center i Kävlinge kommun av Myrko Fastigheter. Fastigheten Löddeköpinge 14:40 är en modern dagligvaruankrad handelsfastighet med en uthyrningsbar area om 11 242 kvadratmeter i de centrala delarna av handelsområdet Center Syd.
Publicerad den 2 Juli 2021

Fastigheten har en beläggningsgrad om 100 procent med Willys, Blomsterlandet och Stadium Outlet som ankarhyresgäster. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 145 miljoner kronor och hyresvärdet till cirka 14,4 miljoner kronor. Arwidsro tillträder fastigheten 1 juli 2021.
– Det känns verkligen kul att inleda sommaren med ytterligare ett förvärv av stark dagligvaruankrad handel i södra Sverige och Öresundsregionen. Vi tackar Myrko Fastigheter för en väl genomförd affär och ser nu fram emot att arbeta tillsammans med hyresgästerna för en fortsatt positiv utveckling av fastigheten och området, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig för Arwidsro.

Tidigare fastighetsägaren har de senaste åren genomfört omfattande renovering och modernisering av fastigheten vilket tillsammans med Arwidsros förstudie för certifiering enligt Miljöbyggnad Idrift skapar goda förutsättningar för fortsatt hållbar utveckling av fastigheten.

Handelsområdet Center Syd är en av Skånes mest välbesökta handelsplatser, strategiskt belägen utmed E6/E20 mellan Malmö, Lund och Landskrona. Öresundsregionen är en av Europas mest dynamiska och expansiva regioner och har cirka 4 miljoner invånare. I regionen genereras mer än en fjärdedel av Sveriges och Danmarks samlade BNP och integrationen mellan Köpenhamn och Malmö utgör en viktig drivkraft till regionens utveckling.

Arwidsro biträddes av Törngren Magnell och säljaren av Advokatfirman Vinge och Catella Corporate Finance.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige