Image

Aroseken säljer i centrala Västerås

Transaktioner Bostadsstiftelsen Aroseken säljer en 10 000 kvadratmeter stor fastighet i centrala Västerås till det lokala fastighetsbolaget Vs-Hus.
Publicerad den 13 December 2013

Fastigheten innehåller Filmstaden Västerås, studentbostäder samt restauranger.

- Då den aktuella fastigheten innehåller en betydande del kommersiell yta servar den inte stiftelsens syfte att bygga och förvalta bostäder. Styrelsen har därför beslutat att avyttra fastigheten för att istället frigöra resurser för nya bostadsprojekt, säger Christian Brobeck, vd på Aroseken.

Under stiftelsens innehavstid har fastigheten genomgått en omfattande förädling och har idag en av landets mest moderna biografanläggningar.

Köparen VS-Hus är ett regionalt fastighetsbolag från Västerås med affärsidé att långsiktigt äga och förvalta fastigheter.

Newsec och Ahlford Advokatbyrå har varit rådgivare till säljaren i transaktionen, medan köparen företrätts av Wistrand Advokatbyrå.

Ämnen

CMS Wistrand Advokatbyrå Stockholm KB på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om CMS Wistrand Advokatbyrå Stockholm KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige