Image
Fabriksparken i Sundbyberg.
Fabriksparken i Sundbyberg. Bild: TMRW

Aros- och Varma-JV köper i Sundbyberg

Transaktioner Aros Bostad har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om förvärv av fastigheterna Sundbyberg Tråden 1 och 2 i centrala Sundbyberg, med avsikt att utveckla cirka 180 nya bostäder uppdelade på två bostadsrättsföreningar.
Publicerad den 18 Juni 2020

Fastigheterna utgör ett bostadskvarter inom den så kallade Fabriksparken i Sundbyberg, med möjlighet att utveckla cirka 180 lägenheter fördelade på två byggnader runt en innergård. Den totala utvecklingsarean motsvarar cirka 18 300 kvadratmeter ljus BTA.

Fabriksparken är en helt ny stadsmiljö i centrala Sundbyberg med bostäder, restauranger, butiker, skola och kontor. Det nya området är beläget längs med Bällstaån och granne med den prisbelönta Marabouparken. Det första bostadskvarteret av tre är färdigställt av Skandia Fastigheter.
–Vi är jätteglada över att kunna starta planeringen av våra första bostäder i Sundbyberg. Projektet går helt i linje med Aros Bostads ambition om att skapa kvalitativa bostäder som främjar ett socialt och hållbart liv, med närhet till både stad och rekreation. Vår ambition är att komma igång med projektet redan under nästa år, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

Aros Bostad kommer att tillträda fastigheten senast under det andra kvartalet 2021. Byggstart planeras till andra kvartalet 2021 och projektet beräknas kunna vara färdigställt i slutet av 2023. Projektet genomförs i form av ett joint venture, med finländska Varma som kapitalpartner.

Tango agerade rådgivare åt säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige