Image

Aros köpte av Corem i Danderyd

Transaktioner Det var Aros Bostad som köpte fastigheten Rödbetan 1 i Danderyd av Corem som vi skrev om i går.
Publicerad den 21 December 2012

Aros Bostad köpte Rödbetan 1 tillsammans med en grupp investerare. Fastigheten ligger i direkt anslutning till det nyligen utvecklade Enebybergs Torg.

Fastigheten inrymmer idag lätt industri och kontor men ingår som del i ett framtida utvecklingsområde i Danderyds kommun.

Avsikten med förvärvet är att utveckla fastigheten till ett modernt och attraktivt bostadskvarter i linje med omkringliggande bebyggelse.

- Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra denna spännande affär. Särskilt glädjande är att vi genomför denna investering tillsammans med ett konsortium av nya kapitalpartners vi tidigare inte samarbetat med. Detta är helt i linje med vår önskan att utöka och bredda såväl vår verksamhet som kapitalbas. Vi är dessutom mycket positiva till möjligheterna i detta projekt där vi hoppas kunna skapa värde för såväl våra investerare som bidra till en positiv stadsutveckling, säger Samir Taha, vd för Aros Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige