Image
Bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen.
Bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen. Bild: Zynka

Aros Bostad tecknar avtal med Peab om 120 bostäder på Gärdet

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling har tecknat entreprenadavtal med Peab för uppförande av bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen.
Publicerad den 3 Februari 2020

Ordonnansen V omfattar 120 lägenheter i bostadsrättsform samt en restauranglokal, fördelade på två byggnader om fem till tolv våningar. Balkonger och stora terrasser bidrar till liv och variation i utförandet.

Entreprenadavtalet omfattar uppförande av garage och två huskroppar med beräknad byggstart i slutet av första kvartalet 2020. Försäljningen av lägenheterna, vilka beräknas vara inflyttningsklara från våren 2022, påbörjas strax därefter.
– Vi har arbetat med förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör. I början av året sålde vi den sista lägenheten i ett närbeläget projekt på Gärdet, vilket borgar för att det finns en efterfrågan på den här typen av kvalitativa bostäder i området, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.
– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt, säger Louise Strömbeck, regionchef på Peab.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige