Image
Magnus Andersson.
Magnus Andersson. Bild: Aros Bostad

Aros Bostad förvärvar sitt första småhusprojekt i Uppsala

Transaktioner Aros Bostadsutveckling AB har tecknat avtal om förvärv av ett nytt bostadsutvecklingsprojekt i Bälinge, Uppsala kommun. Projektet, som omfattar cirka 60 byggrätter, blir Aros Bostads första småhusprojekt i Uppsala.
Publicerad den 10 Mars 2021

Bälinge är en etablerad tätort med ett attraktivt läge för bostäder, en dryg mil norr om Uppsala. Området erbjuder närhet till skola och service, samt goda kommunikationer in till Uppsala. Förvärvet omfattar möjlighet till utveckling av cirka 60 småhus i blandad bebyggelse med villor, par- och radhus.

– Bälinge erbjuder intressanta möjligheter för vår fortsatta satsning på småhussegmentet och industrialiserat byggande i trä. Efterfrågan på småhus är stor i det aktuella området och vi ser fram emot att utveckla bostäder av hög kvalitet i detta attraktiva läge, säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Förvärvet omfattar del av fastigheten Gysta 1:13, för vilken detaljplanen förväntas vinna laga kraft under Q4 2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige