Image

Arlanda får co-working community

Uthyrning Summit öppnar Sky City – Arlanda, som bland annat innehåller åtta designade mötesrum och 16 kontor.
Publicerad den 26 Februari 2016

Det nya arbetssättet med co-working tar allt större plats och är ett riktigt bra komplement för affärsresenären till den mer traditionella hotellobbyn och medlemsklubben. Det visar inte minst amerikanska bolaget We Work som i November öppnade världens största co-working community i London på tunnelbane- och tågdestinationen Moorgate - Nu öppnar Summit på Sky City - Arlanda.

– Folk flyger inte propellerplan till Mallorca längre. Och folk arbetar inte längre som de brukade på den tiden. Det är det som det handlar om, säger Patrik Åström, ägare och vd för workplace- och mötesplatsföretaget Summit AB.

Vad han talar om är Summits syn på hur viktig arbetsmiljön är för att jobbet ska bli effektivt och roligt, och om Summits senaste anläggning, Summit Sky City Arlanda.På Sky City - Arlanda har Summit nu öppnat 8 designade mötesrum döpta efter molntyper (cumulus, cirrus, nimbus…), en stor working lounge och 16 kontor som fått namn efter kända piloter (Amelia Earhart, Charles Lindbergh och Harriet Quimby...). En anläggning som skapats enligt Summits filosofi om dagens arbetsplatser.

Patrik Åström igen:

– Jag behöver bara gå till mig själv för att se hur tekniken ändrat på hur jag jobbar. Jag är inte längre inlåst mellan två klockslag bara för att alla andra är det. Jag är inte längre fastlåst vid ett särskilt skrivbord, och det är inte heller de som jag arbetar med. Jag är inte längre utelåst från sammanhang och grupper jag gillar och behöver, men som befinner sig på andra geografier än jag. Jag jobbar när jag vill, var jag vill, hur jag vill och (nästan) med vem jag vill. Så var det inte för tio år sedan. Och så mycket effektivare jag blivit och så mycket roligare jag har!””Det viktiga är att coola – om jag får säga så – arbetsmiljöer inte är ett mål för sig, bara ett medel, något att dra nytta av för sina egna syften och behov. Ta vår medlemstjänst Your Space, till exempel. Här handlar det verkligen om kontoret på fickan eller Ultimate Co-Working. Man droppar in på vilken Summit-anläggning som helst och jobbar så länge man vill och har sina möten och sen drar man vidare. Och medan man är hos oss erbjuder vi vår makalösa conciergeservice: hunddagis, kemtvätt, limobokningar, you name it. Allt för att man ska kunna fokusera på jobbet.

– Arlanda är vår senaste anläggning, Stockholms mest internationella mötesställe och arbetsplats. Egna tysta kontorsrum, intervjurum och möteslokaler på huvudstadens flygplats. Designade för dem som behöver klara av något innan det är dags att borda flighten eller som har tid över mellan två flighter. Eller någon som vill dra ihop en grupp internationella kollegor till ett effektivt möte. Eller, ja vad vet jag, våra kunder har en förmåga att hitta sätt att jobba som vi på Summit inte ens tänkt på men som de upptäckt de gör bäst på våra anläggningar och med vår support.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige