Image

Årets BRF utsedd

Event Bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 i Stockholm har tilldelats Fastighetsägarna Stockholms utmärkelse Årets Bostadsrättsförening.
Publicerad den 23 Maj 2012
Katarina Tunhammar. Bild: Fastighetsägarna Stockholm. Bild: Fastighetsägarna Stockholm
Katarina Tunhammar. Bild: Fastighetsägarna Stockholm. BRF Sjömannen 7 utsågs i går till Årets BRF i Stockholm. Från vänster: Mikael Prinzell, Peder Matsgård och Holger Staberg. Bild: Frida Lenholm. Bild: Frida Lenholm
BRF Sjömannen 7 utsågs i går till Årets BRF i Stockholm. Från vänster: Mikael Prinzell, Peder Matsgård och Holger Staberg. Bild: Frida Lenholm.

Priset Årets bostadsrättsförening delades ut i går under en ceremoni på Fastighetsägarna Stockholms årsmöte på Moderna Museet. Juryns motivering till utnämningen lyder:

”Bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 har med stor professionalism skapat ett modernt, säkert och attraktivt boende för sina medlemmar. Föreningen sköts på ett ansvarsfullt och kunnigt sätt och har tack vare styrelsens målmedvetna arbete och engagemang gått från att vara en oäkta bostadsrättsförening till att vara en äkta, nästintill skuldfri, förening.”

– Vi i styrelsen är oerhört glada över utmärkelsen. Den är en bekräftelse på att det arbete som vi har lagt ner under mer än tio år har varit något utöver det vanliga. Utmärkelsen ger förnyad kraft och inspiration för alla medlemmar i föreningen att fortsätta jobba för att vara en säker och attraktiv fastighet i Stockholms innerstad, säger Mikael Prinzell, ordförande i BRF Sjömannen 7.

– Sjömannen 7 har uppvisat både målmedvetenhet och uthållighet i processen att bli en äkta förening. Samtidigt har de också genomfört en rad renoveringar för att modernisera huset och allt har skett på mindre än tio år, vilket verkligen är imponerande, säger Katarina Tunhammar, verksamhetsansvarig BRF, Fastighetsägarna Stockholm.

Bostadsrättsföreningen Sjömannen 7, på Sibyllegatan, består av 33 lägenheter samt ett garage. Fastigheten uppfördes 1938 och föreningen bildades 2003.

Fastighetsägarna Stockholm inrättade priset Årets bostadsrättsförening 2008. De grundläggande kriterierna är att föreningen ska ha ett väl omhändertaget hus, en välskött ekonomi, en väl fungerande styrelse samt följa god sed för bostadsrättsföreningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige