Image
Therese Rattik, vd Areim
Therese Rattik, vd Areim Bild: Areim

Areim stänger fond – kapitalbas på 685 miljoner euro

Bolag Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond med en kapitalbas på 685 miljoner euro, inklusive 150 miljoner euro i co-investeringskapital. Kapitalet kommer primärt att investeras i kontorsfastigheter, bostäder, industrifastigheter samt datacenter i Norden.
Publicerad den 22 Januari 2020

Kapitalet till Areim Fond IV säkrades från en bred bas av nya och befintliga investerare, inklusive statliga och privata pensionsfonder, försäkringsbolag, statliga investeringsfonder, stiftelser, kapitalförvaltare och fond-i-fonder från Norden, Europa, Asien och Mellanöstern.

Liksom i tidigare fonder kommer Fond IV att tillämpa vår framgångsrika investeringsstrategi och fokusera på centralt belägna bostads- och kontorsfastigheter med utvecklingspotential. Fonden kommer även att investera i industrifastigheter, datacentra och andra sektorer i regionen.

Fonden beräknas ha finansieringsåtaganden uppgående till över 50 procent vid utgången av första kvartalet 2020.

– Vi är oerhört tacksamma för det fortsatt starka stödet från befintliga investerare och för förtroendet som nytillkomna investerare har visat oss. Vår målsättning är att vara en pålitlig förvaltare av våra investerares kapital genom att leverera en stabil avkastning i olika marknadscykler. Det åstadkommer vi genom en blandning av kassaflödesgenererande tillgångar och vår förmåga att tillföra bestående värden genom utveckling och förädling, säger Therese Rattik, vd på Areim.

Evercore och Andulf Advokat bistod med rådgivning vid kapitalanskaffningen till Areim Fond IV.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige