Image
Therese Rattik, vd Areim
Therese Rattik, vd Areim Bild: Areim

Areim förvärvar 900 bostäder i Finland

Transaktioner Areim har förvärvat en bostadsportfölj från finländska Ilmarinen.
Publicerad den 12 Februari 2020

Portföljen består av 17 fastigheter och cirka 54 000 kvadratmeter uthyrningsbart yta, beläget i Helsingfors och andra större städer och tillväxtcentra i Finland.

– Denna investering är ett bra nytt tillskott för Areims befintliga verksamhet, ingång till en tillgångsklass som diversifierar vår fastighetsportfölj och tillgång till en defensiv sektor som ger starka kassaflöden genom marknadscykler. Sammantaget är investeringen ett bra nytt tillskott för Fund IV, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Genom förvärvet får Areim direkt en betydande närvaro i bostadssektorn i Finland och är väl positionerad att ytterligare växa sin bostadsportfölj framöver.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige