Image
Therese Rattik, vd Areim
Therese Rattik, vd Areim Bild: Areim

Areim förvärvar 900 bostäder i Finland

Transaktioner Areim har förvärvat en bostadsportfölj från finländska Ilmarinen.
Publicerad den 12 Februari 2020

Portföljen består av 17 fastigheter och cirka 54 000 kvadratmeter uthyrningsbart yta, beläget i Helsingfors och andra större städer och tillväxtcentra i Finland.

– Denna investering är ett bra nytt tillskott för Areims befintliga verksamhet, ingång till en tillgångsklass som diversifierar vår fastighetsportfölj och tillgång till en defensiv sektor som ger starka kassaflöden genom marknadscykler. Sammantaget är investeringen ett bra nytt tillskott för Fund IV, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Genom förvärvet får Areim direkt en betydande närvaro i bostadssektorn i Finland och är väl positionerad att ytterligare växa sin bostadsportfölj framöver.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ska växa till miljardvolym på ganska kort tid"

Bolag Ett nytt bolag med höga ambitioner gör entré på fastighetsmarknaden. Invela är ett JV mellan 3Dens och NREP. Maria Mastej, grundare och partner på 3Dens Fastigheter, och Marianne Hoffman, investerings- och förvaltningschef på NREP, berättar om Invelas målsättning, partnerskapet med mellan bolagen, vilka segment och regioner man ska verka inom, och när man hoppas vara i gång med affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY