Image
Bild: Malmö stad

Areco köper industrifastigheter i Malmö

Transaktioner Areco förvärvar två nya fastigheter i Malmö: Bronsspannen 2 och 12. Fastigheterna ligger i Malmös största industriområde, Fosieby, och inkluderar en tomträtt som erbjuder utvecklingsmöjlighet i form av nyproduktion av lokaler för industriändamål.
Publicerad den 4 Januari 2021

Mitt i Fosieby, Malmös största industriområde med över 300 företag och 10 000 arbetstillfällen, ligger Areco-koncernens två senaste fastighetsförvärv: Bronsspannen 2 och 12. Bronsspannen 2 har en markareal som uppgår till 3 150 kvadratmeter och innefattar 158 kvadratmeter kontor, 178 kvadratmeter lager samt 125 kvadratmeter produktionsanläggning. Fastigheten är upplåten med äganderätt och erbjuder en utvecklingsmöjlighet i form av nyproduktion av lokaler för industriändamål. Areco välkomnar intressenter redan i dag för att diskutera projekteringen av cirka 3 150 kvadratmeter.

Areco Properties ingår i Areco-koncernen, ett svenskt privatägt bolag som för närvarande har 300 anställda fördelat på fem affärsområden. Bolaget fokuserar främst på att förvalta Areco:s befintliga industrifastigheter samt att förvärva och utveckla nya objekt. I dagsläget finns det ett bestånd av industri- och lagerlokaler samt kontor, butiker och tomtmark framför allt koncentrerade i Malmö och i Helsingborg.
– Vi är glada över att ha fått förmånen att bli ny ägare till Bronsspannen 2 och 12. Förvärven är ett strategiskt steg för bolagets expansion inom kommersiella fastigheter i framför allt Öresundsregionen. Areco Properties är en långsiktig ägare och är sedan många år etablerade i Spillepengens industriområde där vi är ägare till flertalet av fastigheterna på Vinkelgatan. Vår ambition är att ta hand om våra nya hyresgäster och fastigheter med stor omsorg och på ett för alla parter långsiktigt sätt, säger Peter Areskog, koncernchef.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige