Image

Arcona och Veidekke får uppdrag värt 317 miljoner

Bygg/Arkitektur Arcona och Veidekke Bygg Stockholm har fått i uppdrag att bygga ”Technology for Health – Medicinaren 5” med bland annat undervisningslokaler åt TKV Fastighets AB. Lokalerna som byggs i anslutning till entrén på Huddinge sjukhus kommer till största delen brukas av KTH, men även Röda Korset kommer att ha undervisningslokaler här för sin sjuksköterskeskola.
Publicerad den 30 April 2014

Uppdraget, som är en totalentreprenad, omfattar 20 000 kvadratmeter nyproduktion och ska vara klart i maj 2016.

Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion. VDC fokuserar på hela arbetsprocessen, vilket inkluderar organisationens arbete och metoder för korta och effektiva beslutsvägar.

- Vi har valt konsortiet med Arcona och Veidekke som samarbetspartner eftersom de presenterade den bästa planen för hur detta komplexa projekt ska kunna byggas parallellt med den pågående sjukhusdriften. De kunde dessutom erbjuda en bra och samspelt organisation med goda förutsättningar att ta med sig erfarenheter från tidigare genomförda projekt, säger Håkan Karlsson, projektansvarig på TKV.

TKV Fastighets AB är ett bolag som ägs till lika delar av Sveanor Fastigheter och Hemsö. Sveanor Fastigheter har utvecklat och genomför projektet. Hemsö är långsiktigt fastighetsägare när fastigheten är klar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige