Image

Arcona och Telge tecknar nytt strategiskt samverkansavtal

Bolag Arcona och fastighetsbolagen inom Telgekoncernen har tecknat ramavtal avseende strategisk samverkan. Avtalet omfattar bolagens samtliga projekt gällande renovering, anpassning och ombyggnad av bostäder och lokalfastigheter, där respektive avrop har en uppskattad kostnad på över tio miljoner. Avtalet gäller under två år med möjlighet till förlängning ytterligare två år.
Publicerad den 25 Juni 2015

Projekten ska genomföras i strategisk samverkan, med syftet att skapa högpresterande team och en lärande organisation som ständigt kan förbättra sig genom att tillsammans genomföra flera projekt på rad.

Telge valde Arcona som en av tre samarbetspartners, där respektive företag tävlar om uppdraget i en andra konkurrensutsättning. Arcona valdes för att man kunde visa på den sammantaget bästa organisationen och arbetssättet för strategisk partnering. Arcona har mer än 25 års samlad erfarenhet av strategiska samverkansprojekt inom ramen för Lean Construction.

- Att en av branschens ledande byggherrar inom strategisk samverkan ånyo väljer att teckna ramavtal med oss är ett kvitto på att vi är på rätt väg gällande utvecklingen av vårt arbetssätt Lean Construction, där vi med långsiktiga relationer har fokus på kundvärde och effektiva processer genom ständiga förbättringar, säger Per Linder, marknadschef på Arcona.

Arcona har sedan tidigare ramavtal inom strategisk samverkan med bland annat Fastighetskontoret i Stockholm, Huge Fastigheter och Landstinget i Uppsala län.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige