Image

Arcona får hotelluppdrag av Stena

Bygg/Arkitektur Arcona får i uppdrag av Stena Fastigheter att bygga om fastigheten Skansen 18 i Stockholm, som bland annat inrymmer Sergel Plaza.
Publicerad den 15 Maj 2015

Efter renoveringen kommer fastigheten vid Brunkebergstorg att inrymma ett nytt hotell med cirka 420 rum och 2 300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta. Utöver hotellet tillskapas 4 000 kvadratmeter butiksyta.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan.

– I och med detta avtal har ännu ett viktigt steg i den pågående stadsutvecklingen av Brunkebergstorg passerats. Arcona har ett arbetssätt som stämmer mycket väl överens med hur vi vill samverka för att skapa ett attraktivt hotell och stora butiksytor mitt i city. Arcona blir därför en viktig part i utvecklingen av projektet, säger Nils Pers, vd på Stena Fastigheter Stockholm.

Samarbetet har redan påbörjats och projektet kommer att färdigställas och tas i bruk i etapper för att vara helt klart vid halvårsskiftet 2017.

– Vi har under lång tid arbetat tillsammans med Stena Fastigheter Stockholm för att utveckla fastigheten till sin fulla potential och det känns väldigt kul att vi tillsammans ska genomföra entreprenaden. Vi tar till oss utmaningen med stor glädje, respekt och ödmjukhet och vi är förstås stolta över att Stena Fastigheter Stockholm har gett oss detta stora förtroende. Det centrala läget bara hundra meter från Sergels Torg och butiksläget mot Drottninggatan ger unika förutsättningar. Vår ambition är att tillsammans med Stena Fastigheter Stockholm skapa ett av Stockholms ledande hotell och en levande handels- och mötesplats mitt i city. säger Peter Kvist, affärschef på Arcona.

Arcona bygger och utvecklar fastigheter i Stockholm och Uppsala och är sedan årsskiftet 2013/14 en del av Veidekke-koncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige