Image

Arcona får bygguppdrag värt 215 miljoner

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag att bygga Glömsta skola och idrottshall i Flemmingsberg i Huddinge kommun. Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan med ett målpris om 215 miljoner kronor.
Publicerad den 8 April 2014
Glömstaskolan. Bild: Arcona
Glömstaskolan.

Glömstaskolan blir en ny grundskola i Flemmingsberg för totalt 720 elever. Byggnaden på 9 400 kvadratmeter får en modernt utformad planlösning med en i stort sett helt korridorlös läromiljö med olika typer av rum och ytor, vilka skapar möjligheter för variation i lärosituationerna. Skolan kommer att få en stor skolgårdsmiljö och en multisportarena med konstgräs.

I anslutning till skolan kommer också en idrottshall att byggas, vilken man planerar att uppföra med Arconas koncept för idrottshallar, Arconahallen.

Glömstaskolan ska bli en energieffektiv byggnad och kommer att uppfylla kraven för passivhusbyggnad och Miljöbyggnad nivå silver. Med bergvärme, tilluftskulvert och solfångare ska man nå en energiförbrukning på 25 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

- Utöver att passivhustekniken ger låg energiförbrukning och låga koldioxidutsläpp så har det visat sig att det även ger en mycket bra arbetsmiljö för barn och personal. De närmaste åren kommer området Vistaberg att exploateras och bebyggas med nya bostäder. Behovet av en ny skola är därför stort, säger Bengt Hammlund, lokalplaneringschef på Barn och utbildningsförvaltningen.

- Vi har valt Arcona som vår samarbetspartner för detta projekt eftersom de har en gedigen erfarenhet av att driva samverkansentreprenader från tidigt skede och sammantaget kunde presentera bästa organisationen och bästa sättet att driva projektet. säger Johan Månsson, projekteldare på Hugefastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige