Image
Arcona bygger micro-living i Hammarby sjöstad.
Arcona bygger micro-living i Hammarby sjöstad. Bild: +Rolf

Arcona bygger åt Aberdeen Standard Investments och Ailon

Bygg/Arkitektur Arcona bygger micro-living i Hammarby sjöstad åt Aberdeen Standard Investments of Ailon Group.
Publicerad den 21 Januari 2020

Arcona har fått i uppdrag av Aberdeen Standard Investments och Ailon Group, att bygga om fastigheten Påsen 15 i Hammarby sjöstad, Stockholm. Den anrika Transformatorverkstaden är från 1940-talet och ska nu konverteras till micro-living och co-working-utrymmen. Projektet är en totalentreprenad på 200 miljoner kronor som påbörjats vid årsskiftet och ska vara färdigställt våren 2021.
– Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och co-working känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling. Arcona.
– Detta är ett mycket spännande projekt som kommer att bli en byggnad med karaktär i Hammarby sjöstad. Vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet, säger Christian Schjødt-Eriksen från Aberdeen Standard Investments och Jacob Cronstedt från Ailon.

Arkitekt är +Rolf.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige