Image
Bild: Archus Development

Archus utvecklar ny stadsdel i Västerås

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Södra Källtorp i centrala Västerås har vunnit laga kraft och där med är man ett steg närmare i att realisera planerna för en ny stadsdel med 700 bostäder, äldreboende, förskola, trygghetsboende, samt idrottshall.
Publicerad den 24 April 2019

Vad gör man av en tom gymnasieskola på 35 000 kvadratmeter? På uppdrag av Västerås stad har Archus Development tagit fram en utbyggnadsstruktur och process för utveckling av en ny stadsdel med bostäder, ett modernt äldreboende, trygghetsbostäder, en idrottshall och en förskola.

Planeringen för utbyggnaden av områdets infrastruktur samt rivning av det som tidigare var Wenströmska skolans lokaler kommer att ske nu under våren och markanvisningen av den första etappen kommer att starta till sommaren.

– I dagarna är det sex år sedan vi startade Archus Development och arbetet med Wenströmska skolan var vårt första allra uppdrag. Därför är det naturligtvis extra roligt för oss att bygget av den nya stadsdelen nu fått grönt ljus, säger Michael Larsson, vd för Archus Development.

Archus Developments uppdrag har varit att förhandla fram försäljning och inhyrning inför byggnation av samhällsfastigheterna, att driva processen kring val av bostadsaktörer via en markanvisningsprocess. Inom uppdraget har även arbetet med alla affärs- och genomförandefrågor i projektet, samt att stötta Västerås stads planhandläggare i detaljplanearbetet ingått.

– I vårt förslag har det legat stort fokus på att skapa en attraktiv boendemiljö med goda möjligheter till fritidsaktiviteter. Södra Källtorp kommer att bli ett mycket bra bostadsområde med en fin mix av arbetsplatser och kommersiella lokaler men även ny lekplats, park- och promenadstråk, säger Michael Larsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige